Selecteer een pagina

Daylight Award 2018! Inschrijving gesloten

De Dutch Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor gebouwen met bijzondere daglichtkwaliteiten. De award is in 2008 in het leven geroepen om bijzondere daglichtarchitectuur te belonen en onder de aandacht te brengen onder een breed publiek, zodat dit als inspiratie kan werken voor toekomstige bouwprojecten.

De jury nomineert uit de inzendingen maximaal 5 projecten in de categorie kleine gebouwen (<1000 m2) en maximaal 5 projecten in de categorie grote gebouwen (>1000 m2). Uiteindelijk wint in iedere categorie één project de Dutch Daylight Award 2018. Inschrijven is mogelijk tot 15 mei 2018, via deze website. Klik hier voor het volledige reglement.

De jury bestaat deze editie wederom uit daglichtexperts uit verschillende disciplines gelieerd aan daglicht en de bouwwereld.
Juryvoorzitter is Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie), oprichter en erelid van Stichting Living Daylights. Hij zal worden bijgestaan door Paul van Bergen (bouwfysicus en directeur DGMR). Paul is inmiddels een vaste kracht in de jury en zal ook deze editie zijn kennis en kunde werpen over de ingezonden projecten. Sylvia Pont, professor light design aan de TU Delft, zal met al haar wetenschappelijke kennis over (dag)licht de projecten beoordelen. Ook nemen architecten van de winnende projecten van de Daylight Award 2016 plaats in de jury: de talentvolle architect Tim de Graag (Reitsema & Partners) won in 2016 met 20×3 de award in de categorie <1000 m2. Vincent Panhuysen (KAAN architecten) won in 2016 de Daylight Award met de Hoge Raad der Nederlanden in de categorie >1000 m2. De jury wordt gecomplementeerd door Michiel van Raaij (hoofdredacteur van Architectenweb) en Jan Wurth (vertegenwoordiger van Lamilux, producent van daglichtsystemen). Lamilux is tevens eventsponsor van de Dutch Daylight Award 2018.

 

Atto Harsta – juryvoorzitter (Aldus Bouwinnovatie)

Paul van Bergen (DGMR)

Sylvia Pont (TU Delft)

Tim de Graag (Reitsema & Partners)

Vincent Panhuysen ( KAAN Architecten)

Michiel van Raaij ( Architectenweb)

Jan Wurth (Lamilux)

Eventsponsor Dutch Daylight Award: Lamilux

 

Voorgaande edities heeft een breed scala aan bijzondere winnaars opgeleverd, elk met bijzondere daglicht kwaliteiten. Afgelopen editie won de Hoge Raad der Nederlanden, ontworpen door KAAN Architecten, de Dutch Daylight Award 2016 in de categorie >1000 m2. Tim de Graag won de prijs in de categorie <1000 m2 met zijn huis 20×3 te Zierikzee. Voor het complete juryrapport van de Dutch Daylight Award 2016 klik hier. Voor een compleet overzicht van genomineerden en winnaars, kijk dan op de pagina architectuur.

 

Eerdere winnaars:

2008: Westraven Rijkswaterstaat te Utrecht, architectenbureau cepezed

2010: De Oostvaarderskliniek te Almere, ontworpen door Studio M10.

2010: Al-light in Haarlem, ontworpen door Border Architecture.

2012: Museum Kaap Skil te Texel, Mecanoo architecten.

2012: Licht Budget Huis te Almere, Courage architecten.

2014: Station Rotterdam Centraal te Rotterdam, Team CS (West 8, Benthemcrouwel, MVSA).

2016: Hoge Raad der Nederlanden te Den Haag, KAAN Architecten

2016: Huis 20 x 3 te Zierikzee, Tim de Graag

Projectinformatie
Daylight Award 2018. De inschrijving is gesloten. Binnenkort worden hier de nominaties bekend gemaakt.