Selecteer een pagina

Dutch Daylight Award 2020 

De Dutch Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs die sinds 2008 in het leven is geroepen met als doel bijzondere daglicht architectuur te belonen en onder de aandacht te brengen, zodat dit een inspiratie kan vormen voor toekomstige bouwprojecten. De inschrijvingen voor de Dutch Daylight Award 2020 zijn inmiddels gesloten. 

Vanwege de huidige situatie hebben we besloten om de uitreiking van de Dutch Daylight Award 2020 een half jaar uit te stellen. Hieronder in een notendop wat de nieuwe doorloop periode is:
– oktober 2020 worden de genomineerde inschrijvingen bekendgemaakt
– eind januari 2021 wordt de prijs uitgereikt op een inspirerende daglichtlocatie in Nederland

 

Jury

Net als in de afgelopen edities wordt de Dutch Daylight Award ook dit jaar weer in twee categorieën uitgereikt: gebouwen kleiner dan 1000 m2 en gebouwen groter dan 1000 m2. De jury bestaat deze editie wederom uit daglicht experts uit verschillende disciplines gelieerd aan daglicht en de bouwwereld. Juryvoorzitster is Sylvia Pont, Professor Light Design aan de TU Delft; zij zal met al haar wetenschappelijke kennis over (dag)licht de projecten beoordelen. Ze zal worden bijgestaan door Paul van Bergen (bouwfysicus en directeur DGMR). Van Bergen is inmiddels een vaste kracht in de jury en zal ook deze editie zijn kennis en kunde werpen over de ingezonden projecten. De jury wordt ondersteund door Siegrid Siderius met haar twintig jaar ervaring in architecturale lichtontwerp (SISI lichtontwerp). 

Ook nemen architecten van de winnende projecten van de Daylight Award 2018 plaats in de jury: architect en partner Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects) won in 2018 met Museum Voorlinden de award in de categorie >1000 m2. Paul Ketelaars (Vakwerk architecten) won in 2018 de Daylight Award met zijn woonhuis in Delft in de categorie <1000 m2. De jury wordt gecomplementeerd door Michiel van Raaij (hoofdredacteur van Architectenweb) en een vertegenwoordiger van Lamilux, producent van innovatieve daglichtsystemen. 

We nodigen architecten, lichtontwerpers, bouwtechnologen en daglichtliefhebbers uit om één of meerdere projecten in te zenden, waarin daglicht een prominente rol speelt. Projecten kunnen vanaf 1 maart 2020 tot 1 september 2020 ingezonden worden via onderstaand inschrijvingsformulier. 

Reglement Daylight Award 2020